Magic Video

See all favorite videos of flaminggifts

Hong Kong News of the Day

Wednesday 19 August 2009

25 summer-hits to be played in a party

1. Bellini - Samba de Janeiro

Een gigantische hit in de zomer van 1997. Nog altijd een topper qua zomerse sound.

2. Kaoma – Lambada

Het limonademerk Orangina gebruikte de Braziliaanse melodie en dito dans in zijn reclamespot, een zomerhit was geboren.

3. Los del Rio - Macarena

Onvergetelijk is de choreografie waarbij je je handen uitstrekt, de palmen draait, achtereenvolgens je schouders, achterhoofd, heup en achterwerk aanraakt en tot slot met je kont schudt.

4. Holiday Rap - MC Miker G & DJ Sven

Een gouwe ouwe uit 1987. Een deuntje dat je de hele dag niet meer uit je hoofd krijgt, maar vooral danspasjes en outfits die voor eeuwig in je netvlies gebrand zitten.

5. Las Ketchup – Ketchup Song

Nog eentje met een onvergetelijke choreografie. Alleen is het hier nog een pak moeilijker. Het ideale nummer om de vrouwen aan het lachen te krijgen, want mannen bakken er meestal niets van.

6. Wes - Alane

Zing dit nummer vooral niet mee als u in Kameroen op vakantie bent. De tekst van het liedje is geschreven in het Kameroense Bentoe. De titel Alane betekent Neem me.

7. Sabrina - Boys

De Italiaanse schoonheidskoningin Sabrina scoorde mede door de ondeugende clip, waarin Sabrina's bikini net niet afzakte, een enorme hit. Het nummer werd in sommige landen verbannen van het televisiescherm. Maar gelukkig is er Youtube.

8. O-Zone - Dragostea din tei

Monsterhit van een Roemeense boysband. Het nummer bevat twee oorwurmen, Ma-ia hi, ma-ia huu, ma-ia hoo, ma-ia haha en Nu-mã, nu-mã iei

9. Mory Kanté - 'Yéké Yéké'

Kandidaat in de categorie 'meest banale titel', maar hoor de openingsnoten en de sangria sluipt onder de hersenpan. In de westerse wereld staat Mory Kanté (59 inmiddels) geboekstaafd als eendagsvlieg, in Guinee en Mali denken ze daar anders over.

10. T-Spoon - Sex on the beach

Een poepsimpele tekst en wat zomerse klanken. En Sex on the beach daar heeft iedereen toch al van gedroomd?

11. Sailor - La cumbia

Sailor scoorde in 1991 een gigantische hit met dit nummer. ‘Laten we de Cumbia dansen, want het is opwindend’. Eéntje voor als de kinderen gaan slapen zijn dus.

12. Gipsy Kings - Baila Me

Twee families uitgeweken Spanjaarden die samen flamenco-pop maken. Het nummer was in de zomer van 1991 niet van de radio te branden.

13. Lou Bega - Mambo No. 5

De zomerhit van 1999. Haalde zowat overal ter wereld de hoogste notering in de hitlijsten. Op trouwfeesten steevast één van die nummer waarop zatte nonkels de stropdas uitspelen en hun interpretatie van de mambo ten berde brengen.

14. Righeira - Vamos a la playa

Een klassieker van de broers Righeira. Italianen die in het Spaans zingen. En die op de koop toe tegen hun horloge praten. Niet te verwarren met Vamos a la discoteca van enkele jaren geleden.

15. Inner Circle - Sweat (A La La La Long)

Jamaica heeft meer te bieden dan Bob Marley. Inner Circle scoorde met met Rock with you en Games people play twee bescheiden hitjes. Maar met Sweat zongen ze zichzelf de popgeschiedenis in.

16. Crystal Waters - Gypsy Woman

Een Pulitzer voor het refrein La la dee la da da zat er niet in, maar Gypsy Woman is wel één van die nummers die zich in het collectieve geheugen hebben genesteld.

17. Los Lobos - La Bamba

Scoren op de kap van een ander. Dat deed Los Lobos met deze remake van het nummer van Ritchie Valens voor de film La Bamba. Op Chirofuiven nog altijd één van de nummers waarmee de dj de dansvloer moeiteloos vol krijgt. Om hem nadien opnieuw zienn leeg te lopen omdat iedereen buiten de fuifzaal verder tongen gaat draaien.

18. Big Mountain - Baby I Love Your Way

Een remake van een nummer van Peter Frampton voor de film Reality Bites. Een originaliteitsprijs zal dit nummer niet winnen, maar goed gezind maakt het ons wel.

19. Juanes - La Camisa Negra

God behoede ons dat iemand in het Nederlands gaat zingen over een zwart hemd, maar in het Spaans klinkt het onmiddellijk zomers. Enfin, zomers genoeg na enkele glazen sangria.

20. Tarkan - Simarik

De Turkse Elvis zingt van Kiss Kiss. Het nummer werd nadien ook in het Engels ingezongen door Holly valance.

21. Barry Manilow - Copacabana

Her name was Lola, She was a showgirl. De klassieke openingsregels van deze zomerhit uit '78, die je nog steeds in foute bars en vakantieoorden tegenkomt. Heeft overigens niets te maken met het beroemde strand in Rio, wel met een nachtclub in New York

22. Michel Delpech - Pour Un Flirt

Een Fransman in de Britse hitparade? Michel Delpech kreeg het voor mekaar met dit luchtige nummertje.

23. Samantha - Eviva España

Zelfs in eigen land wordt de Spaanse zon vol overtuiging gezongen. ,,Ik hou van dansen en muziek ...''

24. Zangeres Zonder Naam - Mexico

Een Nederlandse die zingt over Mexico. Dat hebben we sinds de testmatchen voor de Mundial 1986 tussen België en Nederland niet meer meegemaakt.

25. Frans Bauer - Heb Je Even Voor Mij

Frans Bauer kampeert al jaren in de top van De Foute 128 van Q-Music. Ook dit lijstje kon de Nederlandse schlagerzanger dus niet ontbreken.

1 comment:

Anonymous said...

Delete shis text plz. Sorry

Worldwide most readed Blog is - of course - Chinese!
Blog (CH) Blog (ENG) - IMDB - Data of Xu Jinglei

Cartoon